23948sdkhjf

Me & I byter vd

Barn- och damklädesföretaget har en ny vd med ambitionen att dubbla omsättningen genom ökade satsningar på nya marknader. Bolaget omsätter i dag 240 miljoner kronor via framförallt hemförsäljning i fem länder.
Malmöbaserade barn- och damklädesföretaget Me & I har en ny vd i Marie Krüeger, skriver HD/Sydsvenskan. Hon efterträder Susanne Engvall, en av grundarna, och kommer närmast från posten som vd för Systemtext.
– Jag har varit vd för andra bolag, men det här är en ny bransch för mig. Men jag har inte anställts för att jag kan klädbranschen utan snarare för min kunskap att överföra information och kultur från grundare till nya ägare, säger Marie Krüeger till tidningen.

Me & I grundades 2004 av Helen Nyrell och Susann Engvall i Barsebäcksby och företagets ägs sedan i fjol till 60 procent av Volati men grundarna är kvar i bolaget.Me & I säljer unisexkläder för barn och även damkläder. Tillverkning finns i Europa. Omsättningen ligger i dag på 240 miljoner kronor och försäljning sker i Sverige, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien. Nu är målet att omsättningen ska fördubblas inom fem år, uppger nya vd:n i en intervju med HD/Sydsvenskan.
– Finland går bra och har en stark tillväxt. Vi har även fått bra fotfäste i Tyskland. Nu gäller det att hitta fler marknader där det går att kombinera hållbara kläder med hemförsäljning.

Även damklädesdelen är på tillväxt och står för 40 procent av omsättningen. Företaget har 27 anställda i Malmö och cirka 850 personer i de fem länderna som arbetar med hemförsäljning. PH
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109