23948sdkhjf

Nytt shoppingmål på Västkusten

Tanums nya shoppingcenter som öppnade i helgen bjuder på flera kedjekoncept som är nya i Sverige. Köpcentrument ska det locka såväl fastboende som köpglada norrmän över gränsen, skriver Dagens Handel.
– Öppningshelgen har varit fantastisk, över dubbelt så många som budgeterat, säger centrumchef Magne Andersen och konstaterar att hälften av besökarna var norrmän.

Tanum shoppingcenter ligger mellan Strömstad och Uddevalla, där det, som Magne Andersen beskriver det, finns ett “hål i marknaden vad gäller köpcentrum”. Det nya shoppingcentrumet ska locka såväl säsongsboende, fast boende som tillresande norrmän.

Merparten av de 60 butikerna öppnade i lördags. För några av dem var det Sverigepremiär. Till exempel för Terranova, en stor italiensk modekedja för herr, dam och barn som nu är på väg norrut som i dag har etableringar i såväl Tyskland som Danmark. Ny är också Italienska huset, en butik som samlar en mängd varugrupper alla med italienskt ursprung med allt från skor, till leksaker och parmaskina.

Tanum shoppingcenter är utvecklat av VGL Properties med insats från norsk och svensk sida. Köpcentret ägs av VGL Properties och den engelska fonden Revcap.
– På sikt förväntar vi oss en omsättning 1,2 miljarder, säger Magne Andersen.
Ylva Åkesson/dagenshandel.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063