23948sdkhjf

Hon är ny vd för Boomerang

Hon tar över efter Roger Kylberg som lämnade modebolaget tidigare i höst. Precis som nya majoritetsägaren Lennart Björk har hon ett förflutet hos Gant.
Ny vd för Boomerang blir Sofia Bothelius. Hon tillträder den 1 november. Hon kommer närmast från rollen som produktions- och sourcingansvarig hos Gant.
– Jag ser Boomerang som ett intressant och gediget varumärke med en stark värdegrund samt en tydlig position. Varumärket befinner sig i en spännande fas där internationell tillväxt är en tydlig ambition kommande år, något jag tror mig kunna vara med och bidra till utifrån min bakgrund, säger Sofia Bothelius i en kommentar.
Hon efterträder den tidigare vd:n Roger Kylberg som lämnade bolaget den 1 oktober och gick till AMF fastigheter. Tillförordnad vd innan Sofia Bothelius tillträder är Peter Bergkrantz.

– Vi är mycket glada över att Sofia kommer in som VD och hennes profil matchar väldigt väl den profil vi sökt för rollen. Med sin internationella erfarenhet, vana av att leda organisationer i tillväxt och goda kunskap om hela produktionskedjan tror vi hon kan tillföra varumärket mycket. Vidare är hon en duktig ledare och har en personlighet som passar Boomerang väl,säger Lennart Björk, styrelseordförande i Boomerang International AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079