23948sdkhjf

Inköp, ett drömköp?

Inköparna har ett styvt jobb framför sig.
Säsongen är lång och det som börjar med en sprudlande upptäckarglädje i juni tar sitt avslut i ett betydligt mer kunskapsmättat oktober. Att ha koll på vilket håll trendvindarna viner en bit in på hösten är ingen match, men i början av sommaren är det en snårskog. Hur landar man rätt på en gång? Är det fram för strategier och vässade knep, eller är magkänsla bästa vägen till lyckade inköp? Smarta kassasystem levererar statistik: hur många kostymer såldes vecka fem jämfört med vecka tolv, vilka färger har fungerat vid vilka tidpunkter under året, och när bör leverans följdriktigt ske till butiken?

ALLT DET DÄR är utmärkt. Men lika viktig är ingivelsen. Utan den ingen nerv. Allt oftare höjs kritik mot branschen, modet har stagnerat, det är inte här allmänheten hittar inspiration längre. Krumsprången sker någon annanstans. Men jag är beredd att sätta emot. Gnistan finns där. Titta bara på herrmodet som genomgår en intressant omvandling. Herrarnas garderob är inte som damernas. Medan dammodet gärna bygger på abstrakta idéer, hämtar herrmodet oftare inspiration från tradition och hantverk, nu höjs taket även för männen. Läs mer därom i Habits 13-sidiga rapport om herrarnas vår som börjar på sidan 43. Det är minst sagt spännande.

FÖR ATT BÄTTRA på oddsen för framtida lyckade köp tar vi en första titt på trenderna för vintern 2015 redan nu. Bläddra fram till sidan 32 och lägg grönskalan, den sammetslena dandymannen och de hellånga ytterplaggen på minnet. Det är inget som säger att infall inte bygger på ett väl underbyggt förarbete.

Lycka till med vårens inköp!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078