23948sdkhjf

Elin Eng ställer ut

I våras tog Elin Eng examen från modedesignutbildningen på Textilhögskolan i Borås och belönades i samma veva med Svenska moderådets och Tekos stipendium. Hon vann även årets Show up fashion award. Nu är hon aktuell med utställningen Suitable suits - Infatuated by the holy quest of growth på Galleri KG52 i Stockholm där hon vill kittla till diskussion.
I entrén möter besökaren ett hängande led med dockhuvuden iklädda ”tunnelseendeögon”. I galleriet är dockorna, som bär upp Elin Engs kollektion, upphängda på krokar och leds runt i ett system i taket.
– De huvudlösa dockarna som åker runt i en bana är en visuell referens till hur vi ofta rättar in oss i ledet och får lite av ett tunnelseende. Jag vill kittla till tankar och diskussion kring olika beteendemönster. Hur vi konsumerar och producerar mode och hur det förhåller sig till våra maktstrukturer och handlingar inom dem, säger Elin Eng.
Utställningen Suitable Suits. Infatuated by the holy quest of growth invigs med vernissage den 10 november och pågår sedan till 20 november på Galleri KG52 Kammakargatan 52 i Stockholm. PH

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109