23948sdkhjf

Visningsvecka i Stockholm!

I går drog Mercedes Benz fashion week Stockholm igång. Under dagarna tre presenterar 29 varumärken sina vår- och sommarkollektioner för 2012.
Nedan följer ett litet urval observationer från gårdagens visningar:
Först ut, Rodebjer, förra årets vinnare av Habits pris “Årets designer”, (i morgon kväll tillkännages vem som blir årets vinnare, under Modegalan på Stockholm Water front). Rodebjer håller fast vid de långa, vida längderna från föregående säsonger. Lägger till kroppskramande pennkjol och flirtigt kortkort, färgstarka mönster och en klockren färgpalett i solgult, aprikost, marinblått, starkblått och vitt. På fötterna: företrädesvis platta sandaler men också ankelboots och klassiska pumps. Ett konstnärsliv vid Medelhavet inspirerar till en sommarkolektion som är elegant och lekfull på samma gang!
Än mera färg (om än urtvättade i sin karaktär) och mönsterfest bev det på Minimarkets visning. Den egyptiska gudinnan och tillika 70-talets seriehjältinna, Isis, har satt igång systrarna Elvestedts fantasi den här gången. Resultatet är luftiga byxdressar, rakt skurna klänningar och skjorttunikor samt en imponerande skokollektion med lågskor med kraftig sula (de leopardmönstrade hör till favoriterna), och rundade kilklacksskor med en vacker randning.
Hos Ida Sjöstedt är dramatiken på topp och den för varumärket så typiskt flicksöta stilen har mognat. Partyklänningar i genombruten spets och prickig tyll kompletteras med svepande kappor och capes. Silhuetten är såväl sexigt figurnära som extravagant vid. För vårsäsongen har Ida Sjöstedt inlett ett samarbete med svenska VJ 1890 som gjort ringar och armband till kollektionen. Charlott Vasberg har designat väskorna.KA
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111