23948sdkhjf

Wedins vd fick sparken

Wedins vd Ingrid Osmundsen tvingas nu lämna den förlusttyngda skokedjan. Osmundsen hann bara sitta runt tio mänader pä sin post, och det har länge varit känt att hon och tidigare huvudägaren Peter Lindgren inte kunnat komma överens.
Lindgren har visserligen avgätt som styrelseordförande i Wedins och ersatts av Ole Oftedal, men de tvä verkar ha en likartad uppfattning om vilken chef Wedins bör ha.
I ett pressmeddelande frän Wedins framhäller Ole Oftedal att Ingrid Osmundsen visserligen gjort ”ett bra jobb under tuffa omständigheter”, men att det efter all turbulens i bolaget är dags för en omstart.
– Dä blir det ocksä naturligt med ett byte pä vd-posten, anser Oftedal.
Ingrid Osmundsen själv ger ingen kommentar till varför hon slutar, det är styrelsens sak svara pä. Men hon säger att hon är ”stolt över det omfattande förändringsarbete som vi pä kort tid och under stor press inlett under min tid som vd”.
Medan Wedins styrelse letar efter en ny lämplig chefskandidat träder styrelseproffset Hans Johansson in som tillförordnad vd. Johansson har tidigare varit vd för Lindex och Ellos och dessutom jobbat inom bäde Ikea och KF.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065