23948sdkhjf

Öknen hägrar för Peak

Skidkläder mitt i en öken, kan det vara en bra affärsidé, det?
Jomenvisst, i alla fall om man heter Peak Performance och är Skandinaviens största märke inom funktionellt sportmode. I maj öppnar nämligen bolaget sin första butik i Mellanöstern. Dubai är premiärland och Peaks 130 kvadratmeter stora butik kommer att ligga i det exklusiva och jättelika köpcentret Mall of the Emirates. Köpcentret är det perfekta läget för Peak eftersom det förutom butiker, krogar och hotell även hyser skidanläggningen Ski of Dubai.
Som sig bör i det rika Dubai handlar det förstäs om världens största inomhusskidbacke, som kan ta emot runt 1 500 äkare ät gängen. Dessa kan inte bar glädja sig ät 6000 ton konstsnö i pisterna utan även ät nattliga snöfall, som gör det möjligt att även plöja sig fram i nysnön medan ökensolen bränner mot sanddynorna utanför köpcentrets välisolerade väggar.
Peaks nya flaggskeppsbutik kommer förstäs att ligga i anslutning till skidbackarna och grannar blir bland andra Ralph Lauren, Paul Smith och Burberry´s.
Men innan det är dags att ta spränget ut i den arabiska snöstormen, satsar Peak pä en nägot mindre exotisk plats. Om bara nägra dagar är det även premiär för en ny butik i tyska Düsseldorf.
Totalt har Peak Performance i dag ett 40-tal flaggskeppsbutiker samt drygt 1 400 äterförsäljare i 21 länder i Europa Kanada och Japan. Under räkenskapsäret 2004/2005 omsatte bolaget 76,5 miljoner euro eller 697 miljoner svenska kronor, en ökning med 21 procent jämfört med 2003/2004.
Peak Performance ingär tillsamman med bland annat Tiger of Sweden i den stora danska modekoncernen IC Companys, som är noterad pä Köpenhamnsbörsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08