23948sdkhjf

Resebolag inleder samarbete med Reused Remade

Kasserade lakan och frotté blir till hårband, necessärer och tygkassar.

Researrangören Ving inleder samarbete med svenska upcyclingföretaget Reused Remade för att ge kasserade hotelltextiler nytt liv.

– När stora, välkända företag som Ving tar initiativ till ansvarsfulla metoder, fungerar de som förebilder och inspirationskällor för fler företag. Detta kan leda till en bredare acceptans och implementering över hela branschen, säger Pia Walter, medgrundare och ekonomichef på Reused Remade, i en kommentar.

Under hösten har över 19 ton lakan och handdukar samlats in från Vings hotell i Spanien, Grekland och på Cypern för att sedan omvandlas till nya produkter.

Ett kilo nyproducerad textil orsakar cirka 10-40 kg koldioxidutsläpp, enligt Naturvårdsverket. Motsvarande siffra för produkter från Reused Remade är 1,5 kg, enligt företaget själv.

– Det är spännande att kunna använda vår upcycling-lösning för att hjälpa en så stor aktör som Ving att verkligen göra skillnad, och vi ser fram emot ett fortsatt samarbete, fortsätter Pia Walter.

Produktserien består bland annat av hårturbaner, hårband, make-up pads, necessärer, tote bag och tygkassar och finns att köpa i hotellbutikerna på några av Vings egna familje- och vuxenhotell.

Hotellen använde tidigare gamla lakan och frotté till att täcka över möbler när hotellen var stängda för säsongen, vid renovering eller rengöring. Även fortsatt kommer viss textil att sparas, men majoriteten kommer genom det nya samarbetet att återbrukas. På sikt är förhoppningen att utöka produktserien.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078