23948sdkhjf

Tappar intäkter – och Europachef

Omsättningen ned för Calvin Klein-ägaren. Spår fortsatt nedgång.

Klädjätten PVH Corp, som äger Calvin Klein och Tommy Hilfiger, redovisar en högre vinst än väntat för det första kvartalet. Dock sjönk omsättningen med 9,5 procent till 1 952 miljarder dollar jämfört med 2 158 miljarde dollar under kvartalet i fjol. Justerat resultat per aktie blev 2,45 dollar (2,14). 

– Vi levererade enligt våra intäktsförväntningar, tack vare tillväxt i vår direktkonsumentverksamhet, och överträffade vår vinstprognos för första kvartalet. Vi stärkte ytterligare vår varumärkespositionering och prisstyrka på marknaden, och som planerat genererade vi tillväxt för Calvin Klein och Tommy Hilfiger kombinerat i både Nordamerika och Asien/Stillahavsområdet i konstant valuta, samtidigt som vi framgångsrikt drev strategiska kvalitetsinitiativ inom försäljning i Europa, uppger vd och svensken Stefan Larsson i rapporten.

Stefan larsson uppger vidare att bolaget fortsatt är tidigt i sin resa att bygga upp Calvin Klein och Tommy Hilfiger till de mest eftertraktade varumärkena i världen.

Bolaget meddelar även att Martijn Hagman, vd för Tommy Hilfiger Global och PVH Europe, kommer att lämna.

PVH Corp höjer sin vinstprognos och spår nu en justerad vinst per aktie om 11,00-11,25 dollar för helåret. Tidigare prognos var 10,75-11 dollar. Bolaget spår att intäkterna faller med 6-7 procent. I det andra kvartalet väntas intäkterna falla med 6-7 procent mätt som årstakt. 

Nyligen meddelade Calvin Klein tillsättningen av Veronica Leoni till rollen som kreativ chef för Calvin Klein Collections.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063