23948sdkhjf

NK:s vd får gå

Lämnar ytterligare ett uppdrag. 

Nordiska Kompaniets vd, Bo Wikare, får lämna sin post. Det meddelar fastighetsägaren Hufvudstaden i ett pressmeddelande. Han har erbjudits en annan tjänst men tackat nej.

Enligt Hufvudstadens styrelse och vd, Anders Nygren, är anledningen att ägaren ser ett behov av en vd med bredare retailkompetens för att möta den omställning som sker i detaljhandeln. Bo Wikare kommer även att lämna rollen som vice vd för Hufvudstaden.  

– Jag har i dialog med Bo Wikare fattat beslutet att han lämnar rollen som vd för NK. Han har valt att tacka nej till annan tjänst inom koncernen, vilket innebär att han lämnar både NK och Hufvudstaden den 31 augusti 2024. Bo har arbetat mer än 30 år i företaget där han bland annat varit chef för Affärsområde Stockholm och chef för Affärsutveckling. Han har genomfört flera viktiga utvecklingsprojekt som etableringen av Bibliotekstan och haft en betydelsefull roll i uppbyggnaden av vårt attraktiva fastighetsbestånd. Jag vill passa på att tacka Bo för hans mycket värdefulla bidrag till Hufvudstadens och NK:s utveckling under många år, säger Anders Nygren, vd för Hufvudstaden, i en kommentar. 

Bo Wikare slutar den sista augusti 2024. Hufvudstaden har inlett en rekryteringsprocess.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078