23948sdkhjf

Nellys budkommitté: Rata Rites erbjudande

Reflekterar inte modehandlarens långsiktiga tillväxtmöjligheter, anser budkommittén.

Den oberoende budkommittén i Nelly rekommenderar aktieägare att inte acceptera budpliktsbudet från Rite Internet Ventures  Det framgår av ett pressmeddelande.

Budkommitténs bedömning är att erbjudandet inte reflekterar Nellys långsiktiga tillväxtmöjligheter. Därför rekommenderar man enhälligt aktieägarna i Nelly att inte acceptera erbjudandet.

Beslutet har fattats utifrån metoder som normalt används för att utvärdera bud på noterade bolag, ett oberoende värderingsutlåtande från Svalner, samt vad självaste Rite Ventures sagt.

Rite har uppgett att deras överskridande av 30 procent, vilket utlöste budplikten, inte motiveras av någon ambition att förvärva samtliga aktier i Nelly, utan av en stark tro på Nellys framtidsutsikter.

Budpliktserbjudandet är på 17,10 kronor per aktie, vilket motsvarar en negativ premie på 3,08 procent jämfört med Nellys stängningskurs den 7 maj, sista handelsdagen före erbjudandets offentliggörande.

– De som accepterar budet innan acceptfristen löper ut 7 juni 2024 kommer att få sälja sina aktier till Rite Internet Ventures till det erbjudna priset. Tackar de nej kommer de behålla sina aktier. 

Det säger Niklas Lingblom, finanschef på Nelly, till Habit.

– I och med budet har Rite Ventures fullgjort sin plikt enligt budpliktsreglerna och kan ligga kvar med nuvarande ägarandel. Vilken ägarandel de slutligen kommer ha efter acceptfristen löpt ut återstår att se och är beroende av hur många aktieägare som väljer att acceptera budet, fortsätter han.

Stefan Palm, en av Nellys aktieägare tillika styrelseledamot, har tidigare avböjt erbjudandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062