23948sdkhjf

Uniqlo bakom svenska OS-truppens kollektion

Är Sveriges officiella klädleverantör till OS och Paralympics.

Japanska klädkedjan har designat och utvecklat kläderna som de svenska idrottarna ska bära under OS i Paris i sommar. Uniqlo har tidigare designat kollektionen för OS-spelen i Tokyo och i Peking.  

Kollektionen beskrivs som enkel och sofistikerad, och har tagits fram i samarbete med idrottarna för att uppnå bästa funktion och bekvämlighet. Kollektionen består av plagg för tretton sporter och sex paralympiska sporter, och kommer att användas under prisutdelningar, träning, under presskonferenser och när idrottarna reser och vilar. 

Uniqlo har ökat andelen återvunna material i kollektionen. 98 procent av produkterna är tillverkade av återvunna material, det är en betydligt högre andel än tidigare OS-kollektioner då siffran var 33 respektive 50 procent. Enligt Uniqlo är det resttyger från tillverkningsprocessen samt återvunnen polyester som har använts. Därtill är 16 produkter i kollektionen tillverkade av material som har återvunnits från kläder som är insamlade i bolagets egna butiker.

Uniqlo lyfter fram en rad innovationer vad gäller materialen. Bland annat nämns snabbtorkande dry-ex, ultra stretch – som enligt Uniqlo kan stretchas vertikalt och horisontellt – så kallad airism som leder bort värme, samt material som skyddar mot UV-strålning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094