23948sdkhjf

Icebugs grundare tilldelas Näringslivsmedaljen – ”Vi är oerhört stolta”

David Ekelund och Eliza Törnkvist, grundare av Icebug, tilldelas Näringslivsmedaljen, som delas ut av Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Det svenska skoföretaget grundades av mor och son 2001, och är fortfarande ett oberoende, privatägt företag.

”För att på trots mot en skeptisk bransch lanserat en unik produkt – greppsäkra skor med och utan dubbar”, så lyder motiveringen berättar Kjell Blückert, Kungliga Patriotiska Sällskapets ständige sekreterare. Förslagsställare är Sällskapets ledamot Gunilla Engelbert.

– Vi är oerhört stolta över att få det här erkännandet, vi tar emot det som representanter för hela arbetsstyrkan. Vi är glada över att vi envisades med att satsa på vår idé och att våra produkter gör att människor nu vågar gå ut oavsett väglag. Den tidiga feedbacken från användaren har burit oss, att vi ger ett värde till användaren, säger David Ekelund i en kommentar.

Medaljerna överlämnades av Prinsessan Christina vid Kungliga Patriotiska Sällskapets årshögtid den 13 maj på Moderna Museet. Näringslivsmedaljen har delats ut varje år sedan 1982 och syftet är att hedra berömvärda, individuella insatser inom svenskt näringsliv.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063