23948sdkhjf

Här är startup-bolagen som tävlar i hållbarhet

Just nu pågår ett innovativt race för entreprenörer som vill bidra till att göra textil- och modeindustrin mer hållbar. Från början var de 55 – nu har 15 affärsidéer har valts ut för att tävla om branschorganisationen Tekos stipendium på 75 000 kronor.

De 15 utvalda affärsidéerna kommer att delta i NEST-pitchfinal den 20:e maj. Vinnaren kommer sedan att erhålla prischecken på Habit Impact Day i Stockholm den 23 maj.

– Vi har ett starkt startfält som sträcker sig från materialutveckling till digitala lösningar och cirkulära affärsmodeller som alla kan bidra till att ställa om textil- och modeindustrin. Vi ser stor potential i dem och ser verkligen framemot att höra deras pitchar, säger Annelie Rådhall, programansvarig för Nest, i en kommentar.

Nest står för New Entrepreneurship for a Sustainable Textile industry och bildades våren 2021. Det är ett initiativ som ska skapa förutsättningar för företag som erbjuder nya lösningar som kan bidra till mode- och textilbranschens hållbara omställning.

Affärsidéer deltar i finalen den 20:e maj:

AirWater2All AB

Bananapads AB

ENDA

FLIKK archive

Janah Cycle

LISH

MIMIK

MOE zero waste wear

NeoSynaptics

Pampas design

ReeZale

Repeat Atelier

SkolReturen

Social Retail Club (SRC)

STUDiPACK

Källa: Nest

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.766