23948sdkhjf

Nytt nummer av Habit ute nu

Välkommen till ett nytt nummer av Habit som innehåller bland annat detta:

Malin Ek Andrén hävdar att hon har gått på magkänsla sedan lanseringen av By Malina för 14 år sedan. Andra skulle snarare kalla det fingertoppskänsla. Möt modeentreprenören vars varumärke har passerat 100 miljoner kronor och som ska växa i USA.

Insikten om att svensk ull kasseras och bränns blev upprinnelsen till Helena Holmquists och Charlotte de Besches friluftsvarumärke Wool rebel. Habit har träffat grundarna som räddar ull och jagar gram.

Storskalig polyesteråtervinning ligger ett decennium bort. Då ska H&M:s nya satsning Syre ha tolv fabriker i drift. Målet är att säkra en betydande del av bolagets framtida behov av återvunnen polyester. Läs intervjun med Syres vd Dennis Nobelius.

Rolf Ekroth är inte personen som glorifierar designerlivet i onödan. Det är slitigt att driva ett litet varumärke. Dessutom är det parat med ständiga kompromisser: ”Jag skulle vilja kompromissa mindre. Det är största drömmen.” Habit träffade designern i ett regnigt Köpenhamn.

Med handstickade mohairtröjor och lekfulla unisexaccessoarer har Nelly Skogs Imaskopi hittat sin väg från en källarlokal i Stockholm till butiker i Japan och konsumenter över hela världen.

Habit har även mött statupföretagen Imogo och Recomended som vill förändra branschen, de svenska designerstjärnskotten Filippa Fuxe och Alicia Halén Fredell, Anna-Karin Karlsson som tror på vackra saker som hälsokur och branschföreningen ASFB:s ordförande Maria A.Grimaldi. Med flera. 

Trevlig läsning!

Kajsa Åström, chefredaktör, Habit

Läs tidningen här

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14