23948sdkhjf

Grön marknadsplats blir fysisk

Green Little Heart har hittat hem. 

Svenskgrundade Green little heart, som samlar 150 varumärken på sin digitala marknadsplats, har öppnat butik. Företaget har tidigare drivit en tillfällig yta på Odengatan i Stockholm, men har nu hittat en permanent lokal på Swedenborgsgatan 2 vid Mariatorget på Södermalm, alltjämt i huvudstaden.

– Det är en dröm som blir sann att få öppna en fysisk mötesplats. Att få tillfälle att möta kunden, berätta vår historia, introducera alla våra otroliga varumärken och deras visioner om en grönare värld, säger Therese Lundqvist, en av grundarna och företagets vd. 

På cirka 350 kvadratmeter samlas kontor, butik och en yta för varumärkena att arrangera föreläsningar och evenemang. 

För att få sälja på marknadsplatsen måste varumärkena uppfylla särskilda kriterier, till exempel garantera rättvisa levnadslöner och anständiga arbetsvillkor. Sortimentet sträcker sig från hudvård till kläder och accessoarer. Några varumärken i de sistnämnda är The Wiman, Studio Heijne, 1People, Loose Knot och Attáge. Därtill finns ett secondhandutbud.

Det var i slutet av oktober 2021 som den svenska digitala marknadsplatsen lanserades. Affärsidén är att samla varumärken med en hållbar profil och förenkla för konsumenten att göra hållbarare val. 

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125