23948sdkhjf

”Behövs nytt ledarskap” – styrelseordföranden träder in på Indiska

Styrelsen för Indiska 1901 anser att det behövs ett nytt ledarskap och väljer att med omedelbar verkan ersätta vd Yvonne Magnusson-Norling med styrelseordförande Annika Rost. 

Yvonne Magnusson-Norling får gå efter bara drygt ett år som vd för Indiska 1901 AB. I stället träder styrelseordföranden Annika Rost in som tillförordnad vd, meddelar klädkedjan i ett pressmeddelande. En process för att rekrytera ny permanent vd kommer att inledas.

Indiska försattes i konkurs i oktober 2022. Yvonne Magnusson-Norling har lett nystartade Indiska 1901 AB sedan januari 2023. Under sin tid som vd har hon arbetat fram en långsiktig plan för företaget tillsammans med bolagets ledningsgrupp. Nu krävs dock ett nytt ledarskap anser styrelsen och menar att det är rätt tid att lämna över stafettpinnen till en ny vd. 

Medan rekryteringsprocessen pågår så kommer Indiska 1901 att ledas av styrelseordförande Annika Rost som tillförordnad vd.

– Vi vill tacka Yvonne för hennes insatser under Indiska 1901 AB:s första verksamhetsår. Styrelsen kommer att initiera arbetet med att rekrytera ny vd för Indiska och under tiden är jag väldigt trygg i att leda arbetet vidare tillsammans med Indiskas ledningsgrupp och alla medarbetare under en övergångsperiod, säger Annika Rost i ett uttalande.

Annika Rost ledde under ett år Glitter i rollen som vd. Hon har också varit vd för Efva Attling och kostymaccessoarföretaget Sporrong. Annika Rost satt i MQ:s styrelse mellan åren 2014 till 2020. 

Indiska 1901 hade förhoppningar om att gå break-even det första verksamhetsåret. Under det brutna räkenskapsåret, september 2022 till april 2023, uppgick Indiskas omsättning till drygt 124 miljoner kronor och rörelseresultatet, EBIT, på -59 miljoner kronor. Mångmiljonförlusten förklaras till stor del av att Indiska löste en del av konkursboets skulder för att kunna fortsätta verksamheten med leverantörer och hyresvärdar.

Indiska gör storförlust: ”Speglar inte den operativa verksamheten”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078