23948sdkhjf

Indiskas vd lämnar: ”Lagt grunden för den fortsatta resan”

Den 9 januari 2023 tillträdde Yvonne Magnusson-Norling som vd för Indiska. Nu lämnar hon posten, rapporterar Market.

”Jag är glad att jag med min erfarenhet inom retail och turnarounds har lagt grunden till den fortsatt resan. Nu lämnar jag med varm hand det operativa arbetet och ser fram emot mer strategiska uppdrag som senior rådgivare och styrelseuppdrag”, skriver hon i ett mejl till sajten.

I oktober 2022 försattes kedjan i konkurs. I en intervju med Habit i höstas berättar Yvonne Magnusson-Norling om arbetet med att vända kedjan till lönsam tillväxt.

Under hennes ledning har kedjan tagit fram en långsiktig strategi, definierat en ny marknadsposition och arbetat med kunderbjudandet, menar hon.

– Vad vi omsätter är kanske inte det viktigaste just nu, vi jobbar mycket med lönsamhetsperspektivet. Det är lönsam tillväxt vi fokuserar på. I alla led måste vi säkerställa att vi är kundrelevanta, sa hon till Habit då.

Förhoppningen var att gå break-even det första verksamhetsåret. Men under 2023 hade Indiska en omsättning på drygt 124 miljoner kronor och redovisade ett rörelseresultat, ebit, på -59 miljoner kronor.

Yvonne Magnusson-Norling anser att siffrorna inte är relevanta då det rör tiden efter konkursen och att bokslutet inte omfattar tolv månader.

– Det är ett extraordinärt bokslut som inte speglar den operativa verksamheten, sa hon då.

Det är ännu oklart vem som blir hennes efterträdare.

Habit söker Yvonne Magnusson-Norling för en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

1.922