23948sdkhjf

Esprit hoppas på riskkapitalbolag

Samtalen med internationellt riskkapitalbolag i ett tidigt skede.

Klädföretaget Esprit, med sju butiker i Sverige, har inlett en dialog med ett internationellt riskkapitalbolag, okänt vilket, som är intresserat av att skapa ett partnerskap. Kedjan dras med ekonomiska problem i Europa där vissa enheter har gått i konkurs.

Riskkapitalbolaget avser att stötta Esprit i omstruktureringen och vändningen av bolagets europeiska verksamhet, där de nya investerarna även kommer att ha kontroll, uppger Esprit. Samtalet är i ett tidigt skede och det finns därför inga garantier för att ett delägarskap blir verklighet.

Det aktuella riskkapitalbolaget har även visat intresse av att investera i Esprits verksamheter i Nordamerika och Asien.

Esprit-aktien har gått starkt på Hongkongbörsen efter nyheten.

William Pak, som är vd för Esprit Holdings sedan mars 2022, har bakgrund som vd för en investment-grupp och som advokat på White & Cases kontor i New York och Hongkong.

Butiksbeståndet i Sverige har decimerats under åren. 

– Vi kommer göra mycket i Norden för första gången på 20 år, sade William Pak i en intervju med branschtidningen Habit förra sensommaren om planerna för det 60-åriga varumärket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095