23948sdkhjf

Tystnad – visning

Pär Engsheden, programansvarig för mode på Beckmans designhögskola, bad om största möjliga tystnad innan andraårsstudenternas couturevisning startade på Liljevalchs i Stockholm.

Ja, det var under tystnad som publiken, sittande i salongsformation, fick ta del av resultatet av vårens couturekurs ledd av kursansvariga Pär Engsheden och Sandra Backlund. Och det var just här, på konsthallen på Djurgården, som kursen tog avstamp i samband med utställningen Klänningen gör mannen.   

Tretton elever, som studerar andra året på Beckmans, visade varsin skapelse på temat Framtidens couture. Inramningen skulle föra tankarna till svunna tiders Paris då mannekängerna visade det senaste för kunder och press – utan att ackompanjeras av musik. Dagens visning genomfördes därför också under tystnad. Därtill i ett betydligt långsammare tempo jämfört med sedvanliga visningar. 

Det blev en uppvisning i såväl visionär design som tradition och hantverk. Några av studenterna – Karolin Lysén, Kristin Svensson, Amanda Warnbo och Hanna Eriksson – hade tolkat framtidens couture med utgångspunkt i samtida problemställningar som överkonsumtion, materiellt överflöd, övervakning och miljöförstöring. Linn Hermander, Johannes Jansson och Elin Olsson hade närmat sig temat genom det digitala och virtuella kontra det mänskliga och känsliga. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079