23948sdkhjf

Johan Munck avgår – ny vd värvas från H&M

Polarn O. Pyrets vd slutar efter fyra år. Ny toppchef rekryteras från H&M.

Sara Sjöberg har utsetts till ny vd för Polarn O. Pyret och tillträder senast den 1 september. Hon efterträder Johan Munck som lämnar posten efter fyra år i vad som beskrivs som en ”planerad övergång av styrelsen och den avgående vd:n”.

– För styrelsens räkning vill jag tacka Johan Munck för hans stabila ledarskap genom de tuffaste tiderna inklusive pandemin, företagsrekonstruktion och övergången till nytt ägande. Under hans ledning har PO.P blivit ett starkare bolag, med förbättrade produkterbjudanden, rekordväxande försäljning och prisbelönta utmärkelser för sina hållbarhetsinsatser, säger Johan Conradsson, co-managing partner på Procuritas i en kommentar.

Sara Sjöberg kommer närmast från H&M Group där hon verkat i flera roller under de senaste sex åren och närmast på posten som head of omni marketing and digital sales för koncernen i Sydeuropa med bas i Barcelona. Hon har även ett förflutet från Ica och Accenture och beskrivs ha stor erfarenhet av drift av digital handel och försäljning.

– Jag ser fram emot att arbeta med teamet på PO.P och Procuritas för att utveckla marknaden för högkvalitativa barnkläder i en snabbt föränderlig detaljhandelsmiljö, samt att växa företagets internationella fotavtryck och varumärkesbyggande, säger Sara Sjöberg, tillträdande vd för kedjan.

Riskkapitalbolaget Procuritas förvärvade kedjan från numera avvecklade Retail and Brands, RNB, för 330 miljoner kronor 2021. Johan Munck tillträdde posten som vd i februari 2020 och fick förtroendet att fortsätta leda bolaget efter ägarskiftet.

– Det har varit ett enormt privilegium att få leda Polarn O. Pyret tillsammans med vårt team av enastående ”Polare”. Vi har navigerat genom fyra år av betydande utmaningar och framgångar vilket jag vill tacka alla för. När jag nu förbereder mig för att kliva av denna resa, förblir mitt numera randiga hjärta med detta otroliga varumärke och team. Jag ser också fram emot att följa den ljusa framtid som ligger framför Polarn O. Pyret under Saras ledning, säger Johan Munck, avgående vd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111