23948sdkhjf

Ny app för secondhand ska konkurrera i lyxsegmentet

Slowfashion lanserades i dagarna.

Slowfashion är en plattform för secondhandmode och siktar på att positionerna sig någonstans mellan Tradera och Vestiaire Collective.

– I en värld där modeindustrin i hög grad bidrar till miljöförstöring insåg vi en avgörande aspekt: garderober fyllda med högkvalitativa modeprodukter som inte används. Slowfashion är här för att förändra den situationen. Vi förstår värdet av din garderob, och vi har utformat vår plattform för att matcha det värdet, säger Ludvig Alervall, vd för plattformen, i en kommentar.

Det har tagit två år att bygga upp den svenskägda appen som i stort fungerar som liknade secondhand-plattformar. Men genom ett annorlunda upplägg kan säljare komma att få ytterligare en utbetalning om deras plagg säljs på nytt via plattformen. På så viss är förhoppningen att både köpare och säljare gång på gång återför produkter till plattformens ekosystem i en strävan för att uppnå cirkularitet.

Redan 2016 köpte entreprenören Carl-David Hagerbonn domänen, men det var inte förrän 2021 när Ludvig Alervall blev en del av projektet som arbetet påbörjades. Sedan dess har teamet förstärkts ytterligare av apputvecklaren Johannes Klint och Clara Sandell, expert inom premiummarknadsföring.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109