23948sdkhjf

H&M stuvar om i styrelsen

Niklas Zennström avböjer omval. Helena Saxon föreslås till ny ledamot.

Efter tio år i H&M:s styrelse har Niklas Zennström, serieentreprenör, avböjt omval. Det framgår av ett pressmeddelande.

När han föreslogs som ledamot i november 2013 betonade Stefan Persson, ordförande i H&M-gruppens valberedning, hans kunnande inom ”it och online”. I dag tackade Stefan Persson honom framför allt för hans kompetens inom techområdet. 

Anledningen till varför Niklas Zennström har avböjt omval är att han ska fokusera på egna bolag och stiftelser. Niklas Zennström sammanfattar tiden i styrelsen som ”spännande och givande”.    

– [...] Under de senaste tio åren har H&M-gruppen gått igenom en stor digital transformation och jag är trygg i att bolaget är väl förberett för en ”digital first”-framtid. Nu är det dags för mig att gå vidare och lägga tid och kraft på mina egna bolag och stiftelser men H&M-gruppen kommer alltid ha en speciell betydelse för mig och jag kommer därför alltid att vara behjälplig med råd och kontakter vid behov, säger han i en kommentar.

Till ny ledamot föreslås Helena Saxon. Hon är sedan 2015 finanschef och medlem i ledningsgruppen för Investor AB. Hon har också en rad styrelseuppdrag: i SEB, Sobi och Handelshögskolan i Stockholm. 

Styrelsens övriga ledamöter föreslås till omval: Stina Bergfors, Anders Dahlvig, Danica Kragic Jensfelt, Lena Patriksson Keller, Karl-Johan Persson, Christian Sievert och Christina Synnergren. Karl-Johan Persson föreslås omväljas till styrelseordförande.

Årsstämman äger rum 3 maj. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.084