23948sdkhjf

Optimismen ökar i handeln: Bättre tider att vänta

E-handeln stod för den största ökningen.

Svenska handlare känner allt mer hopp inför framtiden. Det visar Handelsbarometern där indikatorvärdet ökar för tredje månaden i rad. En förhoppning om räntesänkningar och lägre inflation är bidragande orsaker. Under mars ökade framtidstron i handel med 2,8 enheter, vilket innebär att indikatorvärdet landar på 85. 

Men optimismen är fortsatt låg sett ur ett historiskt perspektiv. Att både butikshandeln, e-handeln och partihandeln ligger under det neutrala värdet 100 innebär att svenska handlare fortsatt är övervägande pessimistiska.

– Efter tuffa år anar handeln, likt många andra branscher, att bättre tider är att vänta. Vi hoppas nu att denna positiva trend håller i sig. Handeln behöver andrum och gröna siffror efter de senaste årens utmaningar, säger Sofia Larsen, vd på Svensk Handel, i ett pressmeddelande.

E-handeln stod för den största ökningen. Indikatorvärdet landade på 95,4 efter en ökning med 5,8 enheter.

– E-handelns framtidsförväntningar befinner sig nu på nivåer som inte noterats sedan juni 2022. Optimismen inom delbranschen har ökat kraftigt från låga nivåer under 2024. Det är uppenbart att många e-handlare har förhoppningar om en affärsmässigt starkare vår än under fjolåret, säger Sofia Larsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078