23948sdkhjf

Inditex investerar i textilåtervinning

Finska Infinited Fibre Company har avslutat en finansieringsrunda som inbringade totalt 40 miljoner euro.

Inditex Group, ägare till bland annat Zara, är en av de nya investerarna tillsammans med det japanska kapitalförvaltningsbolaget TTY Management. De är nu tillsammans med H&M Group, som gick in i bolaget under den första finansieringsrundan sommaren 2023, de största aktieägarna i Infinited Fiber Company.

– Det är fantastiskt att ha dessa slagkraftiga företag ombord som våra nya investerare. Denna investering är avgörande för att ytterligare avancera uppskalningen av Infinna, och den understryker branschens förtroende för vår teknologi som en av de viktigaste möjliggörarna för cirkularitet inom textilensektorn, säger Petri Alava, medgrundare och vd för Infinited Fiber Company, i en kommentar.

Infinna är namnet på Infinited Fibre Companys textilfiber, vars ursprung är från bomullsrikt textilavfall. Infinna är biologiskt nedbrytbart och kan i slutet av sin livscykel återvinnas genom samma process tillsammans med annat textilavfall.

Redan i dag har stora internationella mode- och klädföretag tecknat fleråriga avtal för att köpa materialet. Sedan tidigare har även Adidas, Bestseller och Zalando investerat i bolaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063