23948sdkhjf

Stark februarimånad för skohandeln

STILINDEX. Både kläd- och skohandeln ökade försäljningen. 

Februariförsäljningen i klädhandeln ökade med 5,4 procent och med 6,1 procent för landets skohandlare mätt i löpande priser och jämförbara enheter jämfört med februari 2023, enligt Stilindex från Svensk Handel. Även försäljningen i handlarnas e-handel inkluderas. 

– Vi ser att konsumenternas optimism sakta börjar återvända och att försäljningen i många butiker ökar, om än från låga nivåer [...], säger Sofia Larsen, vd på Svensk Handel, i en kommentar.

Under årets två första månader har försäljningen i klädhandeln ökat med 2,9 procent medan skohandeln ligger på ett plus på 9,4 procent jämfört med motsvarande två månader 2023.  

Men höga räntor och inflation bromsar fortsatt konsumtionen, påpekar Sofia Larsen som hoppas på ett uppsving för modehandlarna när vårsäsongen nu drar i gång.

– Det tuffa konjunkturläget har pressat modehandeln hårt under en lång tid, och buffertarna är på många håll tömda. Även om försäljningen nu ser ut att vända uppåt igen ska vi komma ihåg att hög inflation och höga räntor fortsatt är ett problem för våra handlare, säger Sofia Larsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063