23948sdkhjf

Filippa Fuxe och Joel Andersson vinner NK Young Talent by Beckmans

Filippa Fuxe och Joel Andersson. Lägg namnen på minnet. Dessa två Beckmanselever har nämligen utmärkt sig lite extra genom sina examenskollektioner och prisades under tisdagen med NK Young Talent by Beckmans under en ceremoni på NK i Stockholm.
Priset delas ut för fjärde året i rad men det är första gången som två elever föräras priset, för dam- respektive herrkollektioner.

Joel Anderssons kollektion Ambivalent bygger på hans personliga resa – från uppväxten på en gård där föräldrarna drev ett snickeriföretag och de arbetsplagg som fanns i hans vardag – till ett relativt nyväckt modeintresse som förde honom till Beckmans. Plaggen är gjorda av befintliga material som gamla kostymer och gardiner som fått nytt liv.

Filippa Fuxes Reinkarnation har inspirerats av designerns mormors mor som var poet under tidigt 1900-tal. Materialen i plaggen är återvunnet och biologiskt nedbrytbart, framtaget i samarbete med Ciculose. 

Vinnarna hedras med en utställning i Ljusgården på NK i Stockholm och får dessutom exponera kollektionerna i skyltfönstren till 3 mars.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.313