23948sdkhjf

Hodakova kan vinna LVMH:s designerpris

Ellen Hodakova Larsson är en av totalt 20 internationella designer som har chans att vinna LVMH:s pris där unga modedesigner uppmärksammas. 

För tredje året har Modesverige en designer i semifinalistfältet till LVMH Prize. I fjol var Stina Randestad med sitt varumärke Stinarand nominerad och 2020 utsågs modeduon bakom Rave Review till semifinalister. Än så länge har ingen svensk knipit priset.

I år är Ellen Hodakova Larsson, som grundade varumärket Hodakova 2021, en av tjugo semifinalister till det franska lyxkonglomeratets pris. Totalt sökte 2 500 designer över hela världen till uttagningen.  

Det är inte första gången som Ellen Hodakova Larsson uppmärksammas i prissammanhang. Senast i november i fjol vann hon Fabric of Life Awards som har instiftats av investeraren och affärsmannen Paul Frankenius. Samma år kammade hon även hem modemagasinet Elles pris årets designer. 

LVMH-priset har delats ut årligen sedan 2014 för att stötta unga designer med exceptionell talang och kreativitet. I juryn sitter representanter för Loewe, Christian Dior couture, Dior, Kenzo, Fendi, Stella McCartney och Louis Vuitton. 

Hodakova kommer att presentera sin kollektion i Paris som en del av LVMH Prize Showroom den 29 februari och 1 mars. 

Vinnarna tilldelas bland annat 300 000 euro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078