23948sdkhjf

Helena Helmersson avgår som vd – HM-veteran tar över

Daniel Ervér, 42, tillträder idag som ny vd och koncernchef för H&M-gruppen efter Helena Helmersson som lämnar sitt uppdrag efter fyra år.

H&M meddelar vd-bytet samtidigt som bolaget släpper sin kvartalsrapport (läs om den här).

Internrekryterade Daniel Ervér har arbetat i flera roller i företaget under 18 års tid, varav de senaste fyra åren som ansvarig för H&M.

– Jag är både hedrad och väldigt glad över styrelsens förtroende och motiverad och ödmjuk inför uppgiften. Tillsammans med alla engagerade kollegor ska vi fortsätta att skapa oslagbart värde för våra kunder och lönsam tillväxt. Vårt fokus är som alltid att erbjuda våra kunder den bästa kombinationen av mode, kvalitet, pris och hållbarhet i en inspirerande och attraktiv shoppingmiljö, säger Daniel Ervér.

Helena Helmersson har arbetat i 26 år inom H&M-gruppen och tillbringat hela sitt yrkesliv inom koncernen, varav de senaste fyra åren som vd.

–Det är med blandade känslor som jag har meddelat styrelsen mitt beslut att lämna vd-rollen. Jag är mycket stolt över vad vi de senaste åren tillsammans har åstadkommit under denna intensiva tid då vi navigerat igenom en pandemi och flera geopolitiska och makroekonomiska utmaningar. Det har dock stundtals varit en krävande tid för mig personligen och jag känner nu att det är dags att lämna vd-rollen, vilket självklart inte varit ett lätt beslut.

H&M-gruppen styrelseordförande, Karl-Johan Persson, riktar å styrelsens vägnar ett stort till Helena Helmersson för ”hennes värdefulla insatser under en mycket intensiv tid”.

– Då Helena nu valt att lämna vd-rollen är vi glada över att idag utse Daniel som vd för H&M-gruppen. Daniel är en kompetent, erfaren och respekterad ledare och har de egenskaper som behövs för att fortsätta utveckla H&M-gruppen.

Läs mer om: H&M
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094