23948sdkhjf

NYTT NUMMER: Läs om svenska debutanten Past tense – Trendprognos SS25 – Inköpen AW24/25

Läs om: Svenska debutanten Past tense – Trendprognos SS25 – Inköpen AW24/25 – Cirkulariet   

Kära läsare,
Välkommen till årets första nummer av Habit.

Ur innehållet:

Välgjort, hållbart och högljutt utan att vara skrikigt. Så beskriver modeveteranerna Victor Lindh och Adrien Forray sitt Past tense. Med sin tredje kollektion på mindre än ett år äntrar de på allvar den internationella herrmodescenen.

2023 var Woolpowers år. Ny fabrik, rekordmånga anställningar och besök av kronprinsessan. Dessutom förärades bolaget utmärkelsen Habits hållbarhetspris. Efter 50 år har Woolpower blivit en förebild för såväl klädbranschen som näringslivet. Hur gick det till?

Andrahandsförsäljningen accelererar och 2024 kan bli ett rekordår om lågkonjunkturen håller i sig. Allt fler modeföretag letar effektiva och lönsamma modeller på en marknad som saknar samlad data.

Med en transaktionell affärsmodell kopplar appen Plick ett allt hårdare grepp om secondhandmarknaden, och nu ökar andelen unga killar som vill köpa och sälja begagnat mode.

Mängder av brunt, beige och grått, parat med illrött och elektriskt blått. Höga byxmidjor och riktigt låga. Höst- och vinterkollektionerna 24/25 bjuder på strukturer, texturer och silhuetter byggda av djärva kontraster.

Under etiketten Gemme Collective redesignar Clara Mandel och Sanja Jovansdotter Meerits vintageplagg i premiumsegmentet till unikt mode. Tanken är att göra rådande mode hundra procent cirkulärt.

Lågkonjunktur och ett generellt lågt intresse för kläder präglar trender och konsumtionsmotivation våren 2025. Habits trendexpert Christina Bild serverar fyra modetrender för SS25 som kan locka både ung som äldre.

Trevlig läsning,
Kajsa Åström
chefredaktör

Läs nummer 1 2024 här

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078