23948sdkhjf

Tar plats i Kappahls styrelse – vill bidra till branschens omställning

Före detta politikern, Nyamko Sabuni, är ny ledamot i klädbolaget.

Nyamko Sabuni har valts in i styrelsen för att bidra till Kappahls tillväxtresa, skriver bolaget i ett pressmeddelande, och lyfter fram Nyamko Sabunis erfarenheter av hållbarhet, mångfald och inkludering från näringslivet.  

– Kappahl är på en spännande utvecklingsresa med fokus på hållbar omställning och tydligare kundfokus och som ett led i detta förstärker vi styrelsen med Nyamko Sabuni. Med sin gedigna erfarenhet från både politiken och näringslivet, blir Nyamko ett värdefullt tillskott i styrelsen, säger Thomas Gustafsson, som är styrelseordförande i Kappahl och som representerar Kappahls ägare Mellby gård.

Nyamko Sabuni har en lång bakgrund som politiker. Mellan 2019 och 2022 ledde hon Liberalerna. Hon har har även varit Sveriges integrationsminister och jämställdhetsminister.

Innan hon gjorde comeback i politiken var hon vice vd och hållbarhetschef på ingenjörs- och designföretaget Afry, tidigare ÅF. Hon har även haft olika befattningar i kommunikationsbranschen.

– Bolag som ser hållbarhet och omställning som affärsdrivande snarare än administrativ börda är vinnare i längden. Kappahl är ett sådant bolag. Jag ser fram emot att bidra till den omställning som textilindustrin genomgår och som är avgörande för klimatet och miljön globalt. Med min kompetens från politik och som tidigare hållbarhetsdirektör vill jag bidra till det viktiga uppdrag som åligger styrelsen när det gäller efterlevnad av den nya hållbarhetslagen, CSRD, säger Nyamko Sabuni, i en kommentar.

Övriga ledamöter i styrelsen har valts om. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.531