23948sdkhjf

Här öppnar Brothers ny citybutik – ”en milstolpe”

Smart casual-satsning när kedjan öppnar sin andra butik i Göteborgs innerstad.

Brothers öppnar butik om 181 kvadratmeter på Korsgatan 13 i Göteborg i april. Förutom plagg från varumärken som Whyred, Lyle & Scott, Lacoste och Lee på galgarna så rymmer butiken en större satsning på ”smart casual” och kostym från Riley, Hugo och Ljung.

– För mig som göteborgare känns den här butiksöppningen extra kul och en viktig milstolpe på vår expansionsresa. Många gånger har jag gått på dessa gator och sneglat på adresser som skulle passa för ännu en Brothers butik. Och nu händer det, nu har vi hittat den perfekta lokalen på den perfekta adressen i Almedalshuset, säger Brothers vd Christopher Englinde i en kommentar.

Brothers har sedan starten 1992 drivit butik i Nordstan i Göteborg och den nya butiken blir den andra för kedjan i Göteborgs innerstad. Den nya citybutiken inreds lik den nyss öppnade butiken i Gallerian på Hamngatan i Stockholm och enligt ett koncept med bortprioriterade kassadiskar och nya tekniska betallösningar.

Vd Christopher Englinde uppger att butiksstrategin rymmer många fler butiker och att flertalet diskussioner förs med hyresvärdar på olika platser i landet. 

I november berättade Christopher Englinde för Dagens Handel att planen om fyra till fem nya butiker under 2024 ligger kvar. Detta för att kedjan ska lyckas med målet om åtta nya butiker på 24 månader. 

Kedjan ägs av norska Jotunfjell Partners och omfattar 43 butiker.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11