23948sdkhjf

Sportjätten ska spara över 20 miljarder kronor

Nike ska genomföra besparingar på upp till motsvarande cirka 22 miljarder kronor under de kommande tre åren för att effektivisera verksamheten.

Den amerikanska sportklädestillverkaren Nikes omsättning uppgick till 13,4 miljarder dollar under andra kvartalet som slutade den 30 november i det brutna räkenskapsåret 2023/2024. Det motsvar en tillväxt på 1 procent jämfört med motsvarande period förra året. Väntat var en omsättning på 13,4 miljarder dollar.

I delårsrapporten meddelar Nike att bolaget kommer genomföra åtgärder för att effektivisera verksamheten. Detta inkluderar kostnadsbesparingar på upp till 2 miljarder dollar under de kommande tre åren, något som kommer göras genom bland annat en förenkling av produktsortimentet och en ökning i automatisering.

Som en del av åtgärderna för att effektivisera organisationen förväntar Nike omstruktureringskostnader på 400–450 miljoner dollar, vilka kommer redovisas i det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Bland dessa kostnader nämns avgångsvederlag som en del.

Nike-aktien var i går kväll, torsdag, ned drygt 4,5 procent i den amerikanska efterhandeln.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078