23948sdkhjf

Modejätte ökar lönsamheten

Spanska Inditex, som bland annat äger Zara, redovisar ett EBITDA-resultat på 7,4 miljarder euro under niomånadersperioden februari-oktober i det brutna räkenskapsåret 2023/2024. Det är en ökning med 13,9 procent jämfört med motsvarande period 2023/2022. Det framgår av bolagets delårsrapport som släpptes i dag, onsdag. 

Nettoomsättningen ökade med 11,1 procent till 25,6 miljarder euro. Utvecklingen i både fysiska butiker och e-handeln beskriver bolaget som tillfredsställande, därtill framkommer det att höst- och vinterkollektionen har mottagits väl av kunderna.

Under tisdagen rullade secondhandplattformen Zara pre-owned ut på ytterligare 14 europeiska marknader, dock inte i Sverige. Sedan tidigare finns den i Storbritannien och Frankrike. Plattformen är integrerad på hemsidan och i appen och där kan kunderna köper och säljer plagg. På plattformen erbjuds även reparationer som utförs av lokala företag.    

Utöver Zara äger Inditex Pull & Bear, Massimo Dutti, Oysho, Zara home, Bershka och Stradivarius. Vid slutet av oktober hade Inditex totalt 5 722 butiker. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063