23948sdkhjf

Galleria säljs till lokal fastighetsägare

Steen & Strøm avyttrar Galleria Boulevard i Kristianstad till kommunägda AB Kristianstadsbyggen.

Försäljningen av Galleria Boulevard ligger enligt Steen & Strøm i linje med bolagets strategi att vid optimeringen av portföljen fokusera på shoppingcenter i större städer i Skandinavien.

– ABK har haft en önskan om att vitalisera Kristianstad centrum och lämnade ett anbud på Galleria Boulevard. Detta sammanföll med vår strategi, kommenterar Björn Tjaum, head of investments på Steen & Strøm.

Steen & Strøm har totalt tio shoppingcenter i portföljen. Galleria Boulevard ligger centralt Kristianstad med närhet till stationen och uppges över tre miljoner människor per år. Butiksytan uppgår till cirka 22 000 kvadratmeter.

– Vi ser en klar potential i fastigheten. Vi är övertygade om att vi som lokal fastighetsägare tillsammans med kommunen har stora möjligheter att skapa något som verkligen blir en tillgång i ett långsiktigt perspektiv, säger Christer Nilsson (M), ordförande i ABK, i en kommentar.

Planerat tillträde till fastigheten är den 31 december 2023.

Efter försäljningen äger Steen & Strøm fyra köpcentrum i Sverige: Emporia i Malmö, Marieberg i Örebro, Allum utanför Göteborg och Kupolen i Borlänge.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08