23948sdkhjf

Kursras för Dr Martens efter sänkt prognos

Omsättningen för den brittiska skotillverkaren Dr Martens sjönk med drygt 5 procent under första halvåret i det brutna räkenskapsåret 2023/24, huvudsakligen till följd av en svagare efterfrågan från wholesalekunder i USA. Det framgår av kvartalsrapporten. EBITDA-resultatet minskade med 13 procent jämfört med motsvarande period i fjol. I samband med rapportsläppet kommunicerade bolaget sänkta prognoser för i år och nästa år.  

– Det är fortfarande en stor del av räkenskapsåret framför oss, men med tanke på bakgrunden förväntar vi oss att intäkterna för helåret kommer att minska med en hög ensiffrig procentandel på årsbasis, på en konstant valutabasis. Om vi ​​antar att denna intäkt blir resultatet, förväntar vi oss att EBITDA för räkenskapsåret 2024 kommer att ligga måttligt under den nedre delen av konsensusförväntningarna [...], säger Kenny Wilson, bolaget vd, i en kommentar till rapporten. 

Efter beskedet rasade aktien på Londonbörsen. Det skriver TT/Blomberg. Initialt föll aktien med 24 procent och tappade tre fjärdedelar av sitt värde sedan aktien noterades på börsen för två år sedan. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063