23948sdkhjf

Försäljningsrekord för Icebug under Black Friday – intäkterna skänks

”Icebug finns inte till för att göra ägarna rika”, säger vd:n.

Som Habit tidigare rapporterat om valde Icebug att precis som tidigare år att rata Black Friday. Istället för sänkta priser lovade det svenska skomärket att skänka intäkterna från e-handeln under den 24 november till Naturarvet – en insamlingsstiftelse som köper svensk skog för att skydda den från avverkning. 

Beslutet verkar inte ha avskräckt konsumenterna. Snarare tvärtom. Icebug sålde för 893 000 kronor, vilket är Icebugs största försäljning någonsin under Black Friday.

Hela intäkten doneras nu till Naturarvet som kommer använda pengarna för att köpa det halländska skogsområdet Ekåsen för att permanent skydda det från avverkning.

– Vi ser ingen poäng i att sänka priserna under Black Friday och vill inte hetsa till onödig konsumtion, men om vi kan bidra till att skydda gammelskog är det något bra. Icebug finns inte till för att göra ägarna rika, Icebug finns till för att göra så stor positiv skillnad som möjligt, säger David Ekelund, vd och medgrundare på Icebug, i en kommentar.

I dag, den 30 november, inleds FN:s klimatmöte COP28. Under tre samtal som arrangeras under mötet kommer Icebug att delta, både på länk och på plats i Dubai. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078