23948sdkhjf

Edblad rekryterar från Rodebjer

Edblad rustar för en kraftig internationell expansion.

Under hösten har smyckesvarumärket Edblad rekryterat Karin Fritz som ny designchef. Hon har lång erfarenhet från modevärlden och kommer senast från en liknande roll på Rodebjer. Hon har även mångårig erfarenhet från H&M. Rekryteringen är ett led i Edblads planer på en kraftig internationell expansion.

I början på november öppnade även ett 1 500 kvadratmeter stort logistikcenter utanför Norrtälje för att effektivisera varuförsörjningen inför den kommande internationella expansionen.

– Detta är en avgörande pusselbit för att lyckas med vårt nästa mål, att etablera Edblad på den internationella arenan, som en svensk smyckesikon, säger Eva Boding, vd och delägare, i en kommentar.

Nyligen öppnade smyckesvarumärket en ny konceptbutik i Västermalmsgallerian i centrala Stockholm. Förutom planerna på en internationell expansion planera Edblad för att flera nya konceptbutiker ska öppnas under 2024.

Edblad hade en omsättning på drygt 175 miljoner kronor under förra året och redovisade ett rörelseresultat, ebit, på 23 miljoner kronor. Tillväxten ligger på närmare 30 procent i år mot föregående år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079