23948sdkhjf

NYTT NUMMER: Läs om svenskt resortmode, skofabrikören Lisa Edin och Inuikiis varumärkesbyggare

Habit nummer 4 2023 är ute nu.

Bästa läsare!

Välkommen till ett nytt nummer av Habit!

Ur innehållet:

Lisa Edin är skofabrikören som tror på en framtid för svensk produktion. För åtta år sedan förvärvade hon Docksta skofabrik. I januari flyttar det hundraåriga varumärket in i en nybyggd fabrik och butik vid foten av Skuleberget i Ångermanland – en investering på 18 miljoner kronor.

Marimekko ska gå vinnande ur det utmanande ekonomiska läge som råder. Därom är bolagets vd, Tiina Alahuhta-Kasko, säker. Expansionen i Asien ska ta Marimekko mot en tvåsiffrig tillväxt.

Med digitala produktpass läggs ansvaret för transparens i värdekedjan helt på företagen. Nu väntar en enorm omställning för många bolag.

Oas och Oliver Lundgren har satt Sverige på världskartan inom semestermode de luxe. Även Mandibreeze och The Resort Co vill erövra nischen som varken förknippas med skandinaviskt mode eller klimat.

För drygt två decennier sedan lanserade designern Robert Berggren och Lager 157:s grundare Stefan Palm herrmärket Pour. Nu är de tillbaka med ett nytt modeprojekt.

Schweiziska Inuikii flyger. Bakom succén står bland andra delägaren Nicole Nordin vars mål är att bygga ett globalt modehus och miljardbolag.

Trevlig läsning!
Kajsa Åström, chefredaktör Habit

Läs tidningen här
Saknar du prenumeration? Klicka här

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067