23948sdkhjf

Ny rekordomsättning för New Wave Group

Omsättningen ökade samtidigt som vinsten minskade i det tredje kvartalet.

Omsättningen för New Wave Group steg 4,6 procent till 2 337 miljoner kronor jämfört med 2 234 miljoner för motsvarande kvartal i fjol. Det innebär en ny rekordomsättning för bolaget, vars omsättning även påverkades positivt med 4 procent och förvärvad verksamhet med 7 procent till följd av valutaförändringar.
– Med tanke på den minst sagt utmanande marknaden, framförallt inom detaljhandeln, är jag väldigt nöjd, stolt och glad över resultatet och kan konstatera att vi fortsätter att ta marknadsandelar. Jag tycker kvartalets resultat visar vilken styrka vi har även under mer utmanande förhållanden, vilket vi även visat många gånger tidigare, säger vd Torsten Jansson i en kommentar.

Rörelseresultatet landade på 381,1 miljoner kronor (397,8), med en rörelsemarginal på 16,3 procent (17,8). Det är den näst högsta marginalen någonsin för det tredje kvartalet, fortsätter Torsten Jansson. Han ser också möjligheter för bolaget att växa genom förvärv och bolaget har nyligen genomfört två. Om rätt möjligheter kommer finns det såväl ekonomiska som organisatoriska resurser att genomföra fler.

Till skillnad från flera konkurrenter har bolaget en stark balansräkning och fortsätter att upprätthålla stora lager, vilket framöver kan skapa möjligheter att plocka marknadsandelar.
– Framförallt sportbranschen har varit och är fortsatt tuff, vilket till viss del berott på vikande försäljning men även på att våra kunder inom sporten haft stora lager. Detta håller successivt på att rätta till sig vilket inom 1-2 kvartal kan gynna oss med tanke på våra möjligheter att leverera från lager, säger Torsten Jansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063