23948sdkhjf

Framtiden för denim genom ekoinnovation

Med sitt decennielånga engagemang i hållbarhet fortsätter Calik Denim på den inslagna vägen och lanserar två helt nya koncept, Blue Chill och Retro Cult.

Calik Denim's Spring-Summer 2025 Collection: Framtiden för Denim genom ekoinnovation.

I en värld som drivs av innovation och kunskap framträder mode från djupet av tranformationen. Med inspiration hämtad från en ocean av experiment och möten ger sig Calik Denim ut på en förnyad resa, styrd av värderingar som formats över tid. 

Med ett orubbligt engagemang för hållbarhet stakar Calik Denim ut en kurs genom de skiftande strömmarna inom denimmodet. Kärnan i de blå jeansens ursprung flätas samman med kraven från ett uppvaknat samhälle. Kravet på transparens ekar djupt när Calik, redan gårdagens banbrytare, nu omfamnar en ekomedveten nutid. Denna renässans övergår kollektionen i sig; det är ett bevis på ett decennielångt engagemang. 

Caliks fundament, byggt på förtroende och autenticitet, omfamnar hållbara tyger som inkapslar dess nyfunna etos. Upplysta av insikt, granskas varje tyg noggrant med hjälp av den senaste tekniker. I denna tidsålder av omdefiniering strävar Calik Denim efter att skapa en ny begynnelse – en väg där äkthet förenas med modernitet. När modebranschen navigerar mellan sin historia och sina framtidsutsikter, speglar Caliks forskning hopp och återfödelse och avspeglar andan hos en era som längtar inte bara efter utveckling, utan till och med efter revolution.

Lansering av vår- och sommarsäsongen 2025: Mastery Resonance av Calik Denim

På denna väg är Calik Denim tillbaka med sina trendiga koncept i Mastery Resonance Collection för våren och sommaren 2025. Med stolthet lanseras två helt nya koncept, Blue Chill och Retro Cult, för denim- och modevärlden under denna nya säsong, Calik Denim fortsätter att sätta sin prägel på branschen med sina koncept som RE/J, Selfsized, Denovated, Fix-Fit och B210.

Med den nya säsongen tar Calik Denim den elegans och komfort som sökts i hemlivet under pandemin till street style och lanserar konceptet Blue Chill. Konceptet, där företaget kombinerar en stilfull och trendig look med den mjuka känslan av en sommarfläkt, är skapat med enastående estetik. Medan extremt bekväma och draperade plagg är idealiska för daglig användning, finns andra som är dekorerade med subtila linjer, PFD och standard denim-look, och med stela till mycket elastiska alternativ. Med en så bred denimspann har Blue Chill att bli de mest populära och trendiga jeansen för säsongen.

En av de mest framträdande trenderna inom modevärlden de senaste åren är second-hand- och vintage-liknande denim. Därför introduceras Retro Cult för älskare av vintage-/second-hand-denim för att på högsta nivå möta detta behov i branschen. 

Retro Cult har en genuint autentisk framtoning som påminner om en second-hand retrostil med överdrivet slitna visuella effekter. Det erbjuds en distinkt estetik tillsammans med unika färger som grönt och grått, känslomässig resonans, en tonad och nött denim-look, Retro Cult erbjuder också stela och bekvämt flexibla alternativ.

RE/J fortsätter att dra till sig uppmärksamhet med sina 100 procent återvunna material, både före och efter konsumtion, och behåller sin betydelse för den cirkulära ekonomin. Till skillnad från de 100 procent återvunna tygerna i branschen utmärker sig RE/J med sin autentiska vintage-denim-look och produktionsmetod med önskad elasticitet tack vare den unika teknologin utvecklad av Calik Denim.

Konceptet inkluderar även användningen av mervärdeskapande återvunna fibrer som ECOLycra och Reprieve PES under produktionen. Hållbarheten maximeras i alla produktfamiljer i konceptet genom användningen av Dyepro, Calik Denims utan vatten- och kemikaliefria färgteknologi för alla RE/J-produkter i den nya säsongen.

En annan nyhet där Calik Denim har gjort ett stort bidrag inom ekoinnovation är Selfsized. Calik Denim syftar till att minimera risken att köpa fel storlek jeans genom e-handelskanaler, och med Selfsized har företaget imponerat på människor med konceptets unika egenskap att en enda storlek jeans kan passa en bred skala av användare perfekt tack vare sin ultrahöga elasticitet och bomull för maximal komfort och mjukhet.

Sist men inte minst, B210, den avancerade hållbara teknologin i branschen lanserad av Calik Denim förra året, över 99 procent nedbrytbar inom 210 dagar tack vare den speciella teknologi som utvecklats av Calik Denim. 

Denna unika teknologi utmärker sig genom sin användbarhet även för tyger som innehåller syntetiska fibrer och kan appliceras på alla produkter med all elasticitet, inklusive superstretch. Dessutom har teknologin godkänts för icke-toxicitet av det London-baserade och multinationella företaget Intertek, som utför säkerhetskontroller, produkttestning och oberoende certifieringar. Det har visat sig att den inte har några negativa effekter på grobarheten och inga synliga skador på växter observeras. Vidare testas biologisk nedbrytbarhetsfunktionen hos tyger med olika sammansättningar och fortsätter att inkluderas i vår-sommar 2025.

Calilk Denim på Kingpins Show

Calik Denim leder ansträngningarna för att stärka framtidens denim med sina banbrytande teknologier och uppmuntrar branschen att producera och konsumera ansvarsfullt. Upptäck denna nya samling från Calik Denim den 18-19 oktober på Kingpins Show Amsterdam, i Yellow Area, monternummer 20.

Kontakta Calik Denim:

marketing@calikdenim.com

Officiell webbplats: www.calikdenim.com

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063