23948sdkhjf

H&M-gruppen emitterar grön obligation

”Stödjer vår vision att leda förändringen mot att uppnå en cirkulär modeindustri med nettonoll klimatpåverkan.”

H&M-gruppen emitterar sin första gröna obligation om 500 miljoner euro med åtta års löptid. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi är glada över att ha attraherat en stark efterfrågan för vår första gröna obligation från ett stort antal internationella investerare. Transaktionen förlänger H&M-gruppens förfalloprofil och stödjer vår vision att leda förändringen mot att uppnå en cirkulär modeindustri med nettonoll klimatpåverkan. Det är glädjande att se att vår investerarbas har breddats med flertalet ledande gröna investerare, vilket bekräftar ambitionen i vår hållbarhetsagenda, säger Adam Karlsson, finanschef för H&M-gruppen, i en kommentar.

Obligationen skapade ett stort intresse hos en bred internationell bas av institutionella investerare och övertecknades mer än 3,5 gånger, enligt pressmeddelandet.

Nettolikviden från obligationen kommer att fördelas inom fem kategorier: cirkulär ekonomi, gröna byggnader, förnybar energi, energieffektivisering samt hållbar vatten- och avloppsvattenhantering.

Obligationen kommer att noteras på den reglerade marknaden Euronext Dublin och har placerats med hjälp av BNP Paribas, ING, J.P. Morgan, SEB och UniCredit.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08