23948sdkhjf

Chemena Kamali ny kreativ chef för Chloé

Den tyska designern återvänder till franska modehuset.  

Chemena Kamali har utsetts till kreativ chef för Chloé och efterträder Gabriela Hearst. Chemena Kamali kommer närmast från posten som designchef på Saint Laurent och ready to wear-linjen.  

– [...] Hennes extraordinära kreativa talang, långa erfarenhet och unika koppling till varumärkets arv och värderingar gör henne till ett naturligt val [...], säger Riccardo Bellini, vd och koncernchef för Chloé, i en kommentar.  

Chemena Kamali har arbetat för en rad modehus under 20 år och är ingalunda ny hos Chloé. Hon var knuten till modehuset senast 2013, då som designchef under Clare Waight Keller som var kreativ chef. 

– Mitt hjärta har alltid varit Chloés. Det har det varit ända sedan jag klev in genom dess dörrar för mer än 20 år sedan. Att återvända känns naturligt och väldigt personligt. Jag är oerhört hedrad över att ta på mig den här rollen och att bygga vidare på den vision som Gaby Aghion och Karl Lagerfeld definierade tidigt i husets historia [...], säger Chemena Kamali i en kommentar. 

Chemena Kamali kommer att presentera Chloés pre-kollektion som visas i januari nästa år följt av höst- och vinterkollektionen 2024 under Paris Fashion Week i februari.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062