23948sdkhjf

Klubbat: Modeveckan flyttas inte

Att tidigarelägga Köpenhamns modevecka är inte längre aktuellt.    

Det har i flera år förts en debatt om att modeveckan i Köpenhamn ligger för sent i säsong i förhållande till internationella inköp. Att flytta modeveckan till vecka 26, sista veckan i juni, har därför diskuterats. 

Främst har önskemålen om att tidigarelägga veckan kommit från herrvarumärkena. Majoriteten av damvarumärkena vill däremot behålla mässan i augusti, vilket också delas av majoriteten av varumärken som gör visningar. Det framgår av en enkät som Copenhagen Fashion Week, Dansk Mode & Textil, Wear samt Ciff x Revolver har genomfört bland sina medlemmar, kunder och varumärken. Resultatet landade i att 75 procent av de tillfrågade ville behålla mässan i augusti.

Utifrån svaren har nu branschaktörerna tagit ett beslut: Sommarens upplaga kommer inte att flyttas utan ligger fast i augusti. Och så kommer det att förbli de kommande tre åren. Det skriver Dansk Mode & Textil. 

– Det är tydligt att dessa varumärken inte vill ha en flytt eftersom det kommer att vara förknippat med stora logistiska och praktiska utmaningar samt en risk att tappa fart i förhållande till de internationella modeveckorna [...]. Om danskt mode ska fortsätta försvara sig utanför landets gränser måste vi lyssna på det, säger Cecilie Thorsmark, vd för Copenhagen Fashion Week.  

Närmast väntar modeveckan med start 29 januari. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078