23948sdkhjf

Lindex startar försäljning på Tradera

Målsättningen är att hela sortimentet ska ha längre livslängd eller vara återvinningsbart om bara två år.

Som en del av Lindex hållbarhetsstrategi vill klädkedjan bredda sitt secondhand-erbjudande av baby- och barnplagg genom ett samarbete med Tradera. Under hösten kommer noggrant utvalda och kvalitetssäkrade delar ur Lindex tidigare kollektioner att auktioneras ut på second hand-plattformen. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vårt samarbete med Tradera är inte bara ett utmärkt sätt att utforska nya kanaler och möta nya kunder utan också en möjlighet att förlänga livslängden på våra plagg ytterligare. Att inspirera och uppmuntra till återanvändning är viktigt för oss och samarbetet kommer ge oss fortsatt värdefulla insikter kring hur vi kan förlänga livslängden ytterligare på våra uppskattade plagg”, säger Caroline Öhgren, säljchef på Lindex, i en kommentar.

Cirkulära affärsmodeller är en viktig del av Lindex planer framåt. 2025 ska hela sortimentet vara designat för lång livslängd och cirkularitet, enligt moderföretaget målsättning.

– En högre grad av återbruk i modebranschen är A och O för att vi ska ha chans att nå FN:s ambitiösa klimatmål. Vi tycker det är mycket positivt att Lindex, ett av Sveriges största modeföretag, satsar cirkulärt och uppmuntrar sina kunder att ta tillvara på det som redan finns, säger Stefan Öberg, vd för Tradera, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.055