23948sdkhjf

Han blir ny kreativ chef på Alexander McQueen

Designern Seán McGirr blir ny kreativ chef på Alexander McQueen. Han kommer att ersätta Sarah Burton, som förra månaden meddelade att hon lämnar modehuset efter 26 år.  Hon har styrt varumärket sedan grundaren Lee McQueens död 2010.

Seán McGirr kommer senast från rollen som chef för ready-to-wear på J.W. Anderson. Han anslöt sig till modemärket 2020 för att leda arbetet med herrkollektionerna, men fick så småningom även ansvar för damkläderna. Innan dess har han arbetat för Dries Van Noten och som en del av Uniqlos kreativa kontor i Tokyo och Paris.

– Vi är glada över att välkomna Seán McGirr som kreativ chef. Med sin erfarenhet, personlighet och kreativa energi kommer han att tillföra ett kraftfullt kreativt språk till Alexander McQueen samtidigt som han bygger vidare på dess unika arv, säger François-Henri Pinault, ordförande och vd för lyxmodekoncernen Kering där varumärket ingår, i ett pressmeddelande.

tillade: "Alexander McQueen är ett hus vi brinner för, och vi är övertygade om att Seán McGirr kommer att kunna fortsätta sin resa med en ny kreativ impuls. Vi ser fram emot att öppna detta nya kapitel i detta unika varumärkes historia.”

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078