23948sdkhjf

Pitchen i Draknästet gick vägen för Nimble Patch

En av drakarna i SVT:s program går in som delägare. Nytt kapital ger förutsättningar för startupföretaget att ta nästa steg.  

Uppdaterad 11:30

Malmöföretaget Nimble Patchs affärsidé är att laga och förstärka begagnade och trasiga barnjeans som säljs via egen e-handel. I kvällens avsnitt av Draknästet pitchar företagets medgrundare och vd, Maria Borbos, inför investerare och riskkapitalister och får napp hos en av drakarna; Jonas Tellander, grundare av Storytel.

I programmet släppte Maria Borbos 25 procent av aktierna för 600 000 kronor. Men efter att programmet spelades in har investeringen förändrats. I stället har Jonas Tellander gått in med 300 000 kronor för 12,5 procent av aktierna, uppger Maria Borbos till Habit.  

– Efter lite diskussioner kände vi båda att det blev en stor andel som han gick in med, så därför valde vi att minska på själva insatsen, men behålla värderingen. Så Jonas har gått in med 300 000 kr och innehar då 12,5% av aktierna.  

Maria Borbos är otroligt glad och stolt över att ”en av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer” går in som aktieägare. 

– Kapitalet ger oss möjlighet att växla upp vårt koncept med uppgraderade barnjeans, och ger oss dessutom möjlighet att ta Nimble Patch till nästa nivå med nya satsningar, säger hon.

I höst lanseras ett nytt koncept som går under namnet Rejeans och som vänder sig till vuxna. Konceptet innebär att Nimble Patch breddar utbudet från jeans till all typ av secondhandplagg i denim.  

– Vuxensortimentet köper vi in från sorteringsanläggningar och välgörenhetsorganisationer som vi samarbetar med. Det finns stora mängder material som i dag inte når ut till konsumenter av olika anledningar. Detta vill vi tillgängliggöra för konsumenterna. Vi tvättar alla byxor och kommer att ha ett brett sortiment av modeller och varumärken, säger Maria Borbos till Habit.

Nimble Patch startades under 2020 och i november samma år lanserades en e-handel. Förutom Maria Borbos som är majoritetsägare är delägarna Jonas Tellander och Annica Paulsson-Haglund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078