23948sdkhjf

Klart med permanent vd för Nelly

Helena Karlinder-Östlundh har utsetts till ordinarie vd för e-handelsbolaget.  

Helena Karlinder-Östlundh har lett Nelly som tillförordnad vd sedan januari i år. Nu har styrelsen tagit beslutet att utse henne till ordinarie vd. 

– Hennes engagemang och ledarskap är en oerhörd tillgång för Nelly som bolag, vår personal och våra kunder. Jag ser fram emot att fortsätta vårt nära samarbete, säger styrelsens ordförande Ebba Ljungerud, i en kommentar.

Helena Karlinder-Östlundh ser fram mot att fortsätta arbetet med Nellys omställningsresa. 

– Vi har ett otroligt kompetent och handlingskraftigt team och tillsammans har vi redan åstadkommit många viktiga förbättringar, inte minst i vårt kunderbjudande, våra arbetssätt och vår kostnadsbas. Jag är väldigt glad att jag fortsatt får förtroendet att leda Nelly Group och det transformationsarbete vi är mitt uppe i. 

Nelly Group meddelade i februari i år att bolaget ska spara på cirka 20 miljoner kronor utöver det kostnadsbesparingsprogram på runt 40–50 miljoner kronor som kommunicerades i augusti 2022. I april genomfördes en företrädesemission som tillförde e-handelsbolaget cirka 53 miljoner kronor i nytt kapital. Åtgärderna ska stärka finanserna och skapa förutsättningar för lönsamhet. 

Bolagets nettoomsättning under andra halvåret i år minskade med nästan 17 procent till 523 miljoner kronor jämfört med 628 miljoner under motsvarade halvår i fjol. Rörelseresultatet uppgick till -26 miljoner kronor jämfört med fjolårets rörelseförlust på -42 miljoner kronor.

Kvartalsrapporten för tredje kvartalet släpps 27 oktober.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063