23948sdkhjf

Han värvas till Hestra-handskens styrelse

Thules tidigare koncernchef, Magnus Welander, är ny ledamot i handskföretagets styrelse.

Som styrelseledamot ska Magnus Welander vara med och leda bolagets resa in i en ny fas av investeringar och tillväxt. Det framgår av ett pressmeddelande. När det småländska familjeföretaget vill växlar upp med ökad global närvaro och förstärkt produktutveckling kan hans mångåriga erfarenhet som koncernchef på sport- och fritidskedjan Thule komma väl till pass anser man.

– Vi är glada att välkomna Magnus till Hestra, hans erfarenhet av att bygga starka bolag i premium-segmentet stärker styrelsens kompetens och gör oss bättre rustade att växa på befintliga och nya marknader och inom samtliga produktkategorier. Inte minst kommer Magnus djupa förståelse för varumärkesutveckling och internationellt bolagsbyggande att vara en tillgång i den utvecklingsfas vi nu befinner oss, säger Anton Magnusson, vd för Hestra-handsken.

Under 14 år var Magnus Welander koncernchef för Thule och under hans ledning gjorde bolaget en omfattande tillväxtresa med stärkt varumärke och flera nya produktsegment. När han lämnade den rollen var Hestras ledning snabba med att sträcka ut en hand.

– Familjen Magnusson och teamet på Hestra har gjort ett fantastiskt jobb under flera decennier och jag har alltid varit ett stort ”fan” av deras högkvalitativa handskar. Jag är väldigt glad att få chansen att bidra på den utvecklingsresa bolaget står inför och känslan har stärkts efter att ha tillbringat tid med bolagets ägare, styrelse och ledning. Här finns en öppenhet och engagemang och inte minst delar vi synen på att företagande blir bäst när man kombinerar hjärta och hjärna, och när man har skoj tillsammans, säger Magnus Welander.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078